Dag 2 i utmaningen Blogg 100 och det känns lite oroligt när jag tänker på att kunna skriva 99 nya inlägg på raken. Jag får tänka som någon klok människa en gång sa, att tanken på att äta en hel elefant är oöverstigligt men om man tar en liten bit i taget så kommer hela elefanten vara uppäten fortare än man kunnat ana. Så en bit i taget!

Finns ditt företag på Instagram?

Jag möter då och då företagare som nästan stolt berättar att du inte finns på Instagram. När jag frågar om de är säkra på att de inte finns någon som taggat dem på Instagram blir det ibland en jobbig tystnad. Instagram växer dag för dag och prognosen säger 1 miljard användare 2019. I Sverige ökar antalet aktiva användare år från år. 2016 var det 44 procent av svenskarna som någon gång använder Instagram enligt ”Svenskarna och Internet 2016. Om ditt företag vänder sig till konsumenter finns det en möjlighet att ditt företag på något sätt är omnämt på Instagram oavsett om du finns med ett eget konto eller inte.

Nöjda kunder som taggar ditt företag är kul och trevligt och det gör kanske inte så mycket om du inte svarar på dessa trevliga kommentarer. Värre är det om det finns de som är mindre nöjda och som skriver kritik utan att det blir besvarat. Tråkiga kommentarer som får leva sitt eget liv på sociala medier har en tendens att växa och frodas.

Instagrams företagsprofil.

I dag har Instagram gjort det så lätt för alla företagare genom att de har gett oss en enkel möjlighet att ha en särskild företagsprofil. Även om ditt företag av någon för mig obegriplig anledning inte vill vara aktiv på Instagram så borde alla företag se till att ha sitt eget Instagramkonto med en företagsprofil. I och med att denna profil finns kan kunderna få tag på företaget både via mobil eller e-post och även hittat en vägbeskrivning. Tar sedan företaget för vana att logga in regelbundet och kontrollera om det finns några omnämnanden eller någon som taggat företaget kan både positiva och mindre positiva omnämnanden bli ordentligt omhändertagna.

I morgon berättar jag hur du enkelt sätter upp en företagsprofil.

Trevlig kväll!

Annika