Dag 6 #Blogg100,

Spamma inte…

Jag älskar Instagram för att det är så lite troll som härjar runt och förstör stämningen. Jag tror inte att jag är ensam om att tycka att Instagram är en av de vänligaste sociala medierna. Undrar om det beror på att redan från början har man gillat varandras bilder genom att skicka små hjärtan?  Men det finns förstås saker som inte är så roliga och trevliga även på Instagram och en av dessa otrevligheter är när folk spammar. Det finns två sätt att spamma som jag inte alls gillar,spamma inte på Instagram

Orelevant #hashtag

Det ena är när någon använder en #hashtag som inte är relevant för varken bilden eller texten i syfte av att få oss som är intresserade av just denna hashtag att klicka in på kontot. En bild på träskor som är taggade med #nike är kanske taggat med glimten i ögat men det kan också skapa irritation. En bild taggad med #företagshjälp men bilden visar ett set kaffekoppar till ett extra bra pris kan kanske säga hjälpa ett företag men jag tycker det är en tveksam och orelevant. Jag blir irriterad varje gång eftersom jag känner mig lurad. Känner jag mig lurad så är chansen minimal att jag återvänder till detta Instagramkonto.

Gilla, gilla , gilla

Det andra sättet att spamma är när du går in och gillar 5 till 10 bilder om dagen i flera veckor på ett och samma konto. De som gör så här påstår att de får fler följare ju mer de orkar klicka på gillaknappen. Jag anser att det bara är trackaserier och känner inget annat än obehag och irritation. De som gör så här har missat poängen med Instagram, de tror att det är flest följare som är vitsen när det istället handlar om mest BRA följare. Det är än mer aktullet sedan Instagram inför allgoritmer som styr vilka bilder som syns i våra flöden. De bilder som syns är de som är mest relevanta för dig. De du gillar och är engagerade i. Jag blockerar dessa jobbiga gillare som bara känns obehagliga. Är jag på gott humör kan jag först skicka ett DM till dem och fråga vad de håller på med och om de är intresserade får de gärna följa mig men att jag väljer vem jag följer utefter mina egna intressen och idéer och jag följer absolut inte någon som helt utan tanke bara gillar och gillar i all evighet…..

Har du egna erfarenheter av dessa spammare? Hur har du tänkt och gjort?

 

Trevlig måndag!

Annika