Du har gjort status-uppdatering på Facebook om veckans kampanj, du har tagit en somrig bild från en miljö utanför kontorsfönstret och postat den på Instagram. Du har kommit ihåg att dela en intressant artikel av en kollega i branschen. Och nu sitter du där framför datorn och undrar vad sjutton kan jag nu posta för inlägg???

Här har jag listat några sajeter där du kan ta dig en titt om du vill se vad som är de senaste trenderna på de olika sociala medierna. Hittar du något som kan inspirera dig till en egen uppdatering eller inlägg?   Klicka på rubriken så länkas du vidare i ett annat fönster.

 

Twittertwitter icon

Har du ett konto på Twitter så finns en ruta  till höger på din hemsida, där de har listat det som är trenden just nu.  De hastags som används flitigast just nu brukar beröra det som är de hetaste ämnet just nu. Hittar du ett ämne som du kan göra en egen vinkel på?

 

 

 

 

 

Buzzfeed

Ja, ordet buzz betyder ungefär ”från mun till mun” och på sociala medier är det ett begrepp för en slags alternativ marknadsföring. Besök Buzzfeed och du får garanterat någon idé till ett eget inlägg.

 

Google Trend

Ett gammalt verktyg som fått en rejäl ansiktslyftning. Du får se ett antal ämnen laddas upp av det som just nu är det mest ”Googlade” orden just nu. Du kan klicka på ordet och får då upp flera alternativ till det sökta ordet/händelsen. Längst ned till vänster kan du välja vilket  land eller världsdel du vill se trenderna hos. Riktigt kul – tycker jag!

 

Hur gör du för att hitta inspiration?