Blogg 100 

I dag tar jag mig i kragen och hänger på utmaningen Blogg 100. #Blogg100 är en utmaning som går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad. Utmaningen är inne på sitt 6:e år och drivs av Bisonblog och Fredrik Wass.

Instagram för företagare

Instagram har nu länge varit min favorit plattform för sociala medier. Efter att ha haft en paus från både Instagram och företagandet på Webvoice.se har jag börjat att längta tillbaka i takt med att Instagram blir mer och mer företagsvänligt.#Blogg100 kom lägligt och jag ser det som ett bra verktyg att återigen ta mig upp på banan och börja hjälpa småföretagare som vill bli bättre på att marknadsföra sig via Instagram. Det roliga är att flera av mina gamla kunder hör av sig och vill att jag kommer igång igen och ger tips och råd. Bättre förutsättningar kan jag ju inte få!

Varför Instagram för företagare?

Mina följare på Instagram (@Insta_Mera) är nästan uteslutande småföretagare. När jag frågade dem om varför de använder Instagram i sitt arbete fick jag bland annat dessa svar:

  • För marknadsföring
  • För att nå fler människor (nya kunder)
  • För att skapa en relation till det jag gör/ger
  • För att nå ut till så många samtidigt

Jag frågade också vad som är bäst med Instagram och vad som är mindre bra:

  • Bilder säger mycket, så man behöver skriva väldigt lite text
  • Man kan nå ut till personer som annars inte hade hittat en/ens budskap
  • Man blir själv inspirerad I sitt företagande
  • Många hittade inga direkta nackdelar.
  • Om man har svårt att hålla sig till kortare texter får det inte plats I formatet.

Detta är några röster från de företagare som I dag finns på Instagram.

Instagram är inte bara kul att använda det är också fördelaktigt för de flesta företagare som vill marknadsföra sig. Inget tyder på att Instagrams populäritet håller på att minska, snarare tvärt om, därför bör plattformen vara en del av din sociala mediestrategi.

Jag kommer att fortsätta att utveckla mina tankar om Instagram för företagare i 100 dagar. I morgon skriver jag om att även de företag som inte valt att finnas på Instagram kanske finns där ändå.

 

Ha en härlig dag!

Annika