Dag 5 på Blogg100.

Förra veckan rullade Instagram ut ännu en nyhet och uppdatering. Det är nästan svårt att hålla takten med alla uppdateringar men denna gillade jag verkligen. Den har inte något särskilt officelt namn så jag säger som några – album. Har sett att några kallar det för karusell.

Instagram album

Album på Instagram

Med denna uppdatering kan du posta 10 stycken bilder eller filmer på en och samma gång. Du kan även blanda bilder och filmer för att göra det än mer levande. Innan jag går in på hur vi kan använda denna fantastiska möjligheten Instagram har gett oss så kommer här först några inledande tankar om vad vi bör tänka på.

Det som är så bra med Instagram Album är att du kan göra den första bilden helt i linje med det tema du i normala fall använder. Den första bilden är den som kommer att ligga kvar i ditt flöde och representera hela albumet. Välj den snyggaste bilden som första bild och se till att den följer din vanliga standard av bilder i flödet så att dina följare direkt förstår att det är du som postat detta album. Nu i början innan alla har vant sig vid att Instagram Album finns kan det vara en god idé att berätta att det döljer sig flera bilder och filmer bakom den första bilden.

Bakom scenen

Tänk vad vi har pratat om hur bra Instagram är för att bygga relationer med våra följare och genom att ta med följarna in bakom dörrarna till vår verksamhet kan vi skapa starkare band. Med Instagram Album kan vi verkligen fördjupa denna möjlighet. Med 10 stycken bilder och/ eller filmer kan vi ju ta med våra följare på en ännu häftigare resa. Har du ett möte med ditt team så visa det detta. Visa hur vägen till att från fabrik till hylla kan se ut. Ta med dina följare på en dag på jobbet eller hur en normal process av något på ditt arbete går till.

Event

Vi har länge haft problem med att få till något snyggt på Instagram när vi velat visa många bilder från ett kul event vi antingen varit på eller arrangerat. Vi har varit hänvisade till plottriga collagebilder för att slippa spamma vårt flöde med många bilder. Nu kan vi så mycket enklare visa allt vi vill visa från intressanta event. En snygg första bild och därefter 9 stycken extra bilder eller filmer. Det här gillar jag verkligen. Nu kan de jag följer ta med mig på intressanta event i USA som jag inte har möjlighet att åka till- wow!

Steg för steg

Vill du visa hur dina följare skall laga sin morgongröt precis som du gör? Gör ett ett album och visa bild för bild hur de skall göra. Vill du visa hur man bygger en fågelhålk så skapa ett Instagram Album. Är du ekonom och vill ge dina följare tips på hur de enklast själva bokför en särskild transaktion, visa via en film och några bilder.

Så många möjligheter att ge dina följare värdefull information som gör att de alltid kommer att vilja följa dig!

Ge din Instagram Stories evigt liv

Har du lagt ned tid och möda på att skapa en intressant Instagram Storie kan du nu ge denna stories ett bestånde liv OM du bara kommer ihåg att spara ned bilderna och filmerna innan de försvinner.

Detta var några tankar jag har hur vi kan använda Instagram Album. Det vore kul att höra dina tips och tankar. Kommentera gärna och berätta hur du tänker göra, På mitt Instagram konto @insta_mera har jag postat ett album och berättar lite kort hur man gör.

Trevlig söndagkväll!

Annika