Som ni kanske har förstått så är jag ett stort fan av Instagram. Instagram växer för var dag och flera stora kända märken har nyligen insett att de bör finnas på Instagram. Ett litet företag med små resurser till att marknadsföra sig bör absolut skapa ett konto och sätta igång i dag!instagram-icon

Tänk bara på att INTE göra så här:

1, Ta inte ditt profilfoto med en klackspark. Det skall vara lätt att komma ihåg dig och känna igen dig. Har du en logga för ditt företag, kanske du skall använda den. Har du flera olika konton på olika sociala medier är det smart att ha samma profilfoto på alla dessa konton.

2, Lämna inte din beskrivning av dig och företaget ofullständigt visit this site. Det är under din PROFIL du kan visa världen vem du är och vad ditt företag gör, vad ni är bra på, vad vi vill. Här kan du också lägga till en klickbar länk. Det är bara här du kan göra det. Tips! Har du skrivit en blogginlägg som du vill visa för dina Instagramföljare, lägg en länk direkt till detta blogginlägg i profilen.

3, Ha inte ett namn på Instagram-kontot som ingen kommer ihåg eller hittar till. Bäst är det om du kan använda ditt företagsnamn då är det lätt att söka på namnet och hitta till dig.

4, Lägg inte upp suddiga bilder. Var noga med de bilder du publicerar. Om bilderna är slarviga är risken stor att dina följare tröttnar. Det finns många appar som kan hjälpa dig att göra dina bilder mer säljande med text och figurer.

5, Glöm inte hashtags! Det magiska med Instagram ligger i hashtagen. Skapa några smarta hashtag som är unika för dig och ditt företag som du använder varje gång. Posta dem i en kommentar så kan du enkelt plocka bort dem om du vill återanvända din bild på så sätt att du lägger in några nya hashtag. Blanda populära och unika hasthag.

6, Lägg inte upp irrelevanta bilder. På ditt företagskonto skall du ha bilder som på ett eller annat sätt rör företaget. Personliga bilder visar storyn bakom företaget men privata bilder hör hemma på ditt privata Instagramkonto.

7, Ha inte ditt företagskonto satt som ”privat” då hittar ingen till dig! Du gör det också svårare för dem som vill följa dig.

8, Bonustipset är att inte glömma bort att ha kul:-)

 

Jag svarar mer än gärna på frågor om du har funderingar på hur du och ditt företag kan använda Instagram. Hör av dig!

 

Ha en härlig dag!

Annika