I veckan publicerade en stor känd blogg ett inlägg om de mest populära hashtags som i dag finns på Instagram. Artikelförfattaren berättar hur han genom att använda dessa populära hashtag har ökat sitt konto från 400 följare till nästan 2900 stycken följare.  Meningen med detta blogginlägg är att vi skall slänga oss in på Instagram och tagga alla våra inlägg med dessa hashtag och det får mej att bara vilja skrika NEJ!!!<a href="http://www.webvoice visit the site.se/wp-content/uploads/2014/06/2014-06-12-20.20.46-e1402603286130.jpg”>2014-06-12 20.20.46

Varför skriker jag NEJ!

  • Dessa populära hashtag får förmodligen inte dina idealkunder/idealföljare att hitta till dig. Många av de populära hashtagen är på engelska och har du inte dina idealkunder bland en internationell publik så blir det ganska meningslöst att försöka dra till sig följare som inte ens förstår vad du skriver.

 

  •  Posta en bild med en populär hashtag är som att slänga sin bild rätt i havet. Bilden kommer att drunkna i ett stort flöde av andra bilder och blir bara sedd under en väldigt kort tid. Ingen orkar sitta och scrolla i flera minuter på en populär hashtag i sin jakt på spännande konton och bilder.IMG_6189

 

  • Många av dessa populära hashtags är så kallade spamhashtaggar. Alla som går ut på att du uppmanar andra att följa dig för att du skall följa dig ÄR inget annat än spam. Har du dessa hashtags på dina bilder riskerar du bara att de seriösa Instagram-användarna kommer att sluta att följa dig och ännu värre är att du kanske blir blockerad och på så sätt riskera att få ditt Instagramkonto släckt av Instagram.

Gör så här istället

  • Använd det hashtag som dina idealkunder letar efter och själva använder. På detta sätt så får du följare som är intresserade av det du erbjuder och visar. Det är bättre att ha 100 stycken som älskar att följa ditt Instagram-konto än 1000 som inte har något annat intresse än att visa för världen att de följer många. Dessa 100 är de som du kan få genuin kontakt med och de kommer att vilja köpa dina produkter i framtiden.

 

  • Mixa några få populära hashtag med dina unika hashtag så kommer du att få en bra mix av följare. Välj de populära med omsorg så att det finns någon relevans för den bild du postar och även för den verksamhet du bedriver.

Här kan du läsa om den i mina ögon bedrövliga texten. Läs och se vilka hashtags du bör undvika om du finns på Instagram för att få kontakt med dina idealkunder, om du finns på Instagram för att göra affärer och tjäna pengar.

Vill du ha hjälp med att ta fram de viktigaste hashtaggarna för ditt företag – hör av dig!

Ha det gott Annika